Vi erbjuder ridundervisning i små grupper och riktar oss till dig med ridvana som vill utvecklas och lära dig mer om islandshästen, dess gångarter, träning och handhavande. Flera av våra elever rider på egen häst men för dig som saknar egen häst så finns det verksamhetshästar att låna. Våra verksamhetshästar är trevlig och ordentligt grundutbildade med stabila gångarter.

Ridskoleundervisningen sker i grupper om 3-5 ekipage och är uppdelad på en vår- och en hösttermin. Ridskolan har fasta tider på vardagar, eftermiddag/kväll samt söndagar. Det är du som elev som iordningställer hästen både före och efter lektionen, var därför på plats minst 20min innan din lektionstid för att hinna bli klar i tid. 
 
Under terminen så försöker vi att variera undervisningen utifrån gruppens och dina induviduella önskemål och din utveckling. Undervisningen kan ske både uppsuttet och som markarbete, vi tränar både på ridbanan och ute i naturen med hästarna. 

Vårt fokus på Kulltorps ridskola är att få varje ryttare att utveckla kroppskontroll och teknik i din kropp och därmed känna samspel tillsammans med hästen du rider. 

Ridlärare: Anna Andersson dipl Ridlärare III och Hanna Carlsson dipl Ridledare 

Lektionstid ca. 60 min, 1 gång/vecka.
Lektionspris 260 kr per lektion.
Strölektioner/prova-på 280 kr/gång. 
 
Terminspris ht 2018:
v.34-51

(Lovuppehåll v44 höstlov)
4 420kr för 17 lektioner (mån, tis & tors)
4 160kr för 16 lektioner (fre & sön)

Terminsavgiften går att dela upp i Horsemanager.