Hanna carlsson

Hanna Carlsson, driver företaget Hannas islandshästar och är verksam på Kulltorp med stallarbete, träningshästar och privat & - ridskoleundervisning. 

Jag är mer eller mindre uppvuxen på Kulltorp och har tillbringat all min lediga tid i stallet sedan jag var barn, jag började att rida shettis men övergick sedan till islandshäst tidigt och har hållit fast vid dem sedan dess. På gymnasiet gick jag Vretas Hästhållningsutbildning och har därefter arbetat med hästar i en eller annan form och periodvis kombinerat med andra arbeten. 

Sedan några år tillbaka undervisar jag alla ponnygrupper på Kulltorp samt ungefär hälften av islandshästgrupperna, jag har därutöver även privatlektioner dagtid och privatlektionsdagar varannan lördag. 

Under 2019 startade jag mitt egna företag Hannas islandshästar och det gör att jag kan ta egna hästar i träning och åka runt och ha privat- & grupplektioner samt kurser utifrån kundens önskemål. 

Jag påbörjade min Ridlärare I utbildning under vintern 20/21 och räknar med att examineras innan sommaren. Som ett nästa steg kommer jag att genomföra Unghästprovet och sedan fortsätta med målet mot Ridlärare II. 

Jag älskar att undervisa elever på alla olika nivåer och åldrar och brinner för att få se och följa olika ekipage i deras utveckling, jag själv har ridit mycket lektioner under åren och vet hur roligt och utvecklande det är med en engagerad ridlärare, jag har även en hel del tävlande i bagaget och delar gärna med mig av mina olika erfarenheter till mina elever. 

Facebook
Instagram