tanja tuomi

Tanja Tuomi, driver företaget RyttarCare, sistoptimering & massage och har en viss del av sin verksamhet i samarbete med Kulltorp. 

Hästar har sedan länge varit mitt stora intresse och tidigt kom jag i kontakt med Kulltorp och tillbringade sedan all min lediga tid där med att hjälpa till, lära med mer om hästar och umgås med hästarna och andra likasinnade hästfantaster i olika åldrar så hästar och stallmiljön har verkligen präglat och format mig till den jag är idag. 

På gymnasiet valde jag Vretaskolans Hästhållningsutbildning och en viss skoltrötthet gjorde att jag pausade en termin och gjorde istället en s.k lärlingsperiod på Kulltorp med hästarna vilket gjorde längtan ännu större att en dag få arbete med hästar på heltid. 

Sedan 2010 har jag undervisat ridskoleelever på både ponny & islandshäst och under senare år har jag haft ett 70-tal elever i veckan i ridkolegrupper på olika nivåer, jag har även haft mycket privatlektioner och hjälpt både ryttare och hästar att komma framåt i sin utbildning. 

Idag är jag dipl Ridlärare I samt utb & certifierad massör på människa och den kombinationen har gjort att jag profilerat mig för Sitsoptimering i mitt företag RyttarCare. Vid undervisning med sitsoptimering ligger ryttarens sits i fokus och jag hjälper gärna alla typer av elever oavsett ålder, erfarenhet eller hästras att komma vidare i sin egen sits, ryttarkänsla och med att förfina sina hjälper. Jag kombinerar gärna en ridlektion med en massage av ryttaren efteråt där jag noggrant går igenom kroppen och hjälper ryttaren att själv förstå och känna orsaken till tex en oliksidighet, en snedhet eller en stelhet och som avslutning ger jag tips på vägen för ökad kroppsmedvetenhet och små läxor både i sadeln och på marken inför nästa möte. 

Som ryttare själv har jag ett stort driv och är väldigt målinriktad och gillar att tävla vilket jag gjort upp till SM-nivå och nu senast på min nuvarande häst Fáfnir frá Kvistum som jag ägt sedan 2016, vi har startat SM ihop -16, -17 och nu senast 2018 då vi tog brons i F2.  Sedan dess har tävlandet varit lite åsidosatt till förmån för massageutbildning och graviditet och i november 2019 födds vår dotter Meija och snart blir hon storasyster. 

Efter föräldraledigheten kommer jag att fortsätta mitt arbete med RyttarCare, jag kommer finnas på Kulltorp vid privatlektionsdagar, till viss del i ridskoleundervisningen och jag kan även komma hem till dig som vill ha lektioner på hemmaplan. Jag älskar att utvecklas och lärandet upptar en stor del av mitt liv och jag kommer att fortsätta att utbilda mig, vara nyfiken och vilja dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter till alla er som vill bli en bättre ryttare för er häst och med en sundare kroppsmedvetenhet för ett hållbarare liv. 

Facebook
Instagram