Vi erbjuder ridundervisning i små grupper och riktar oss till dig med ridvana som vill utvecklas och lära dig mer om islandshästen, dess gångarter, träning och handhavande. Flera av våra elever rider på egen häst men för dig som saknar egen häst så finns det verksamhetshästar att låna. Våra verksamhetshästar är trevlig och ordentligt grundutbildade med stabila gångarter och positiv vilja.

Ridskoleundervisningen sker i mindre grupper om 4-6 ekipage och är uppdelad på en vår- och en hösttermin. Ridskolan har fasta tider på vardagar, eftermiddag/kväll samt söndagar. Vi kan även erbjuda lektionstid under dagtid om ni är tex flera vänner som vill rida tillsammans och på exemplevis er friskvärdstimme. 
Det är du som elev som iordningställer hästen både före och efter lektionen, var därför på plats minst 20 min innan din lektionstid för att hinna bli klar i tid. 
 
Under terminen så försöker vi att variera undervisningen utifrån gruppens och dina induviduella önskemål och din utveckling. Undervisningen kan ske både uppsuttet och som markarbete, vi tränar både på ridbanan och ute i naturen med hästarna. 

Vårt fokus på Kulltorps ridskola är att få varje ryttare att utveckla kroppskontroll och ridteknik i din kropp och därmed känna samspel tillsammans med hästen du rider. När du har kommit lite längre så lägger vi stor vikt vid gångartsutveckling och ledarskap. 

Ridlärare: Anna Andersson dipl Ridlärare III, Tanja Tuomi dipl Ridlärare I och Hanna Carlsson dipl Ridlärare I