Undervisningen sker i små grupper på trevliga små ponnyer som är väutbildade och rutinerade inom så väl ridning som körning. Här får ditt barn bland annat lära sig att sadla/sela och tränsa, grundläggande ridning/körning, hästens olika delar samt enklare hästskötsel och framförallt så får de umgås med andra likasinnade barn i en härlig och spännande gårdsmiljö! 
 
Vi rider/kör både på ridbanan och i skog och mark och vid dåligt väder brukar vi passa på att stanna kvar under tak och ha lite mer teori och ett kortare ridpass. Vi arbetar individuellt efter varje barns förutsättning med målet att kunna umgås och ha roligt tillsammans med hästen och vi kan skräddarsy med privatundervisning om ert barn har särskilda behov, maila gärna din förfrågan kring detta.

Varje termin kommer att inledas med en ordentlig genomgång gällande uppförande och ordning i stallmiljön tillsammans med hästarna samt våra rutiner innan och efter lektionen, detta gör vi för att öka säkerhet och trivsel bland elever & föräldrar, hästar och personal.

Till er hjälp så finns det särskilda ridskolevärdar på plats för att hjälpa barnen före och efter lektionen, dessa värdar svarar gärna på era frågor och hjälper till vid behov under lektionerna. 

Ridfröken: Hanna Carlsson ,